Aquest dilluns se celebra el Dia Internacional de la Mediació i, per això, a betevé hem volgut conèixer de primera mà la figura del mediador de conflictes, sovint desconeguda. Són professionals que treballen braç a braç amb veïns, entitats i administració per fer més fàcil la convivència. Una tasca rellevant que, denuncien, no està prou reconeguda.

Així ho asseguren Òscar Negredo i Pablo Peralta, mediadors de formació i vocació. “A ningú li has d’explicar què és un guàrdia urbà, un policia municipal o un bomber. A data d’avui, sovint encara has d’explicar què és un mediador o gestor de conflictes“, lamenta Peralta. I sentencia: “el dia que ho haguem normalitzat, la professió estarà reconeguda i no haurem de fer esforços per tirar endavant serveis i condicions laborals”.

Segons Negredo, el què cal és “institucionalitzar d’una vegada la mediació”. Explica que, després de 15 anys de professió, encara tenen la sensació d’estar “en precari”. A Barcelona, l’Ajuntament ofereix mediació i gestió de conflictes però no hi ha un servei únic que centralitzi les queixes dels ciutadans. Per saber-ne més, es pot consultar ‘Des-iguals’, l’especial de betevé que retrata la ciutat des del vessant social.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Coneix l’Òscar i el Pablo al Des-iguals, l’especial de betevé” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/desigualtats/gestio-de-conflictes/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]