Les escales mecàniques del carrer de Costabona, a Ciutat Meridiana, estan fora de servei des de fa dos mesos. Els veïns es queixen que les escales s’espatllen constantment, ja sigui per problemes tècnics i, en alguns casos, també per actes de vandalisme. El resultat és sempre, però, el mateix: escales fora de servei durant la major part del temps.

Avaries constants

Un cartell a les escales mecàniques del carrer de Costabona anuncia tasques de manteniment per al 30 de novembre del 2018. És l’avís que es va col·locar en l’última ocasió en què les escales es van aturar i, des de llavors, estan fora de servei. Els veïns estan farts d’una situació que es repeteix des de la inauguració de les escales. “Aquestes escales no han funcionat mai, mai. Sempre ens queixem, hi ha empreses que venen a mirar-les, ens diuen que no es poden reparar que són d’interiors, i se’n van”, explica Mari Carmen Risco, veïna del barri. Un altre veí, José Manuel Enrubio, ho corrobora: “Van venir, van estar dos o tres dies canviant graons, que allà hi ha els forats, i no hi ha solució”. 

Nou contracte de manteniment

Des del districte de Nou Barris reconeixen el problema. El mes de març passat van demanar paciència als veïns fins que no entrés en vigor el nou contracte de manteniment a l’estiu i van obrir un expedient sancionador a l’empresa. Els veïns asseguren, però, que no hi ha hagut cap canvi. Diuen que les avaries triguen dies o setmanes en reparar-se i, quan ho fan, les escales mecàniques funcionen per poc temps. I això en un barri on hi ha molta gent gran i molts desnivells. Per això, exigeixen una solució definitiva per a les instal·lacions.