El Centre Socieducatiu Poblenou acull un curs de ioga infantil. L’impulsen la Fundació Pere Tarrés i la Fundació DiR i s’adreça a nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i social. Segons expliquen, el ioga els ajuda a relaxar-se, a estimular la creativitat i a conèixer-se millor a si mateixos.

Tots els dilluns, una quinzena d’usuaris participen en un taller de ioga per a infants. La idea és oferir als petits un espai de relaxació on puguin connectar amb el seu interior i descarregar tensions. Segons explica la instructora de l’activitat, Barbara Maggiora, el ioga per a nens i nenes els serveix per trobar-se a si mateixos, entendre com funciona la seva respiració i així calmar-se. La professora adapta la pràctica del ioga al perfil dels participants. Així, va variant les posicions a partir de contes que explica als infants. Els nens i nenes s’imaginen escenaris estimulants com, per exemple, la imitació d’animals o d’objectes.

Ioga infantil per a famílies vulnerables

Els infants arriben a l’activitat a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, concretament del districte de Sant Martí. El taller s’imparteix al  Centre Socioeducatiu Poblenou, ubicat al carrer de Pere IV, número 398, al barri de Provençals del Poblenou. Es tracta d’un recurs del territori que, segons explica la coordinadora del servei, Cristina López, es va posar en marxa el 2015 i compta amb aproximadament 130 usuaris, nens i nenes i adolescents d’entre zero i 16 anys. L’objectiu és acollir i donar un cop de mà a famílies que en aquest moment estan passant per una situació delicada en àmbit personal o tenen alguna dificultat en la criança del fill.