La Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat) demana al govern de la Generalitat que decreti i garanteixi els serveis mínims de la vaga de taxis a Barcelona. Expliquen que aquesta aturada “està afectant greument” el col·lectiu, especialment el servei de transport porta a porta. Dincat assegura que a Barcelona hi ha unes 500 famílies perjudicades que no poden disposar dels taxis que habitualment tenen concertats per anar i venir dels centres de rehabilitació.

Segons Carme López,  adjunta a la Gerència i Serveis a les Entitats de Dincat, la Federació té constància que l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat està buscant recursos per fer aquests trasllats, però que els està resultant complicat perquè “alguns taxistes que voldrien treballar tenen por de sortir al carrer”. López explica a més que no s’està informant de res a les famílies i que aquesta situació “està perjudicant “les persones més vulnerables”

Dincat agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya.