vacuna punxada infermer

(ACN) La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha calculat que 100.000 persones poden rebre a partir d’aquest dijous la dosi addicional del vaccí contra la covid-19 aprovada per al col·lectiu de malalts de risc amb graus elevats d’immunosupressió. Darias ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat d’aquest dimecres, que ha aprovat la proposta acordada a la Comissió de Salut Pública.

Falta concretar si caldrà demanar cita

La ministra ha indicat que seran les comunitats autònomes les encarregades d’administrar les vacunes, tot i que no ha concretat si les persones seran citades o seran elles les que hauran de demanar la nova dosi. Darias, que ha subratllat que la gravetat d’aquesta cinquena onada “ha estat significativament menor, sens dubte per l’efecte de la vacunació”, ha explicat que l’objectiu d’aquesta dosi addicional és aconseguir que aquestes persones tinguin el mateix nivell d’immunitat que les que no pateixen immunosupressions de cap tipus.

Sobre la possibilitat que hi hagi terceres dosis per a altres col·lectius, la ministra ha explicat que la Ponència de Vacunes seguirà revisant de manera contínua si hi ha altres grups que puguin ser inclosos en la mesura.