El Ministeri de Sanitat rebutja estudiar la possibilitat d’implantar el certificat de la covid a Espanya per accedir a determinades activitats com ara la restauració, l’oci o la cultura. Ho ha dit la ministra del ram, Carolina Darias, que ha afegit que de moment, l’executiu només es planteja mantenir “els usos que estableix la UE”, com per exemple, per viatjar.

Darias ho ha apuntat després del Consell Interterritorial de Salut l’endemà que la secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, deixés entendre que la Generalitat havia demanat estudiar-ho de manera estatal.

Cabezas apuntava que, si bé tribunals espanyols havien tombat la mesura a llocs com Andalusia, si l’Estat liderava l’estratègia potser l’escenari seria diferent. Una idea que, al cap de poques hores, la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, va desmentir assegurant que Catalunya no té cap intenció d’implantar aquesta mesura ni de pressionar perquè s’impulsi en l’àmbit espanyol.

Aquest mateix estiu el Gremi de Restauració de Barcelona s’havia mostrat partidari de la regulació del certificat de la covid per accedir als establiments. En canvi, el sector hoteler s’hi ha mostrat en contra perquè creu que no és la solució.