Més de 1.000 persones s’han manifestat aquest dimecres a la tarda al centre de Barcelona per protestar contra les agressions LGTBI-fòbiques, especialment les que s’han produït els darrers dies a ciutats com Toledo i Castelló. Sota el lema “O sortim als carrers o pot ser que no tornem a casa”, ciutadans i entitats han participat en la mobilització convocada per diversos col·lectius a les 20 h a la plaça de la Universitat. Estava anunciada com una concentració, però finalment ha esdevingut una marxa que ha caminat per diversos carrers de Ciutat Vella.

Alguns dels manifestants han expressat a betevé la seva preocupació per l’increment d’agressions i, sobretot, per la impunitat amb què actuen els seus responsables. Ho atribueixen al fet que se senten legitimats per l’entrada de partits d’ultradreta a les institucions i fan una crida a mobilitzar-se tants cops com calgui per plantar-los cara.

Unes hores abans, representants de diverses entitats que defensen els drets del col·lectiu LGTBI a Barcelona i Catalunya havien llegit el primer manifest conjunt de l’estat contra aquesta “espiral” d’agressions.

Una manifestant ensenya un cartell durant la protesta d’aquest dimecres

Diversos cotxes i furgons dels Mossos d’Esquadra han fet acte de presència a la zona de la protesta, a la ronda de la Universitat i a la Gran Via, per controlar que la manifestació transcorregués sense incidents, sobretot quan s’ha mogut pel Raval.

Grups que surten “de cacera”

Precisament aquest dimecres, Joan Ignasi Elena ha alertat que hi ha persones que queden per sortir “de cacera” del col·lectiu LGBTI. Ho ha dit en una entrevista a RAC1, en què també ha desmentit que es tracti de grups organitzats o bandes criminals. El conseller també ha assegurat que els Mossos d’Esquadra hi estan treballant i que el cos té 15 persones dedicades als delictes d’odi.