La baixada de contagis de covid-19 després de la cinquena onada ha reduït a la meitat el nombre de pacients crítics a les UCI catalanes. Segons l’últim informe de Salut, aquest dimecres hi ha 297 malalts a les unitats de cures intensives, una xifra que no es veia des del 17 de juliol.

Punts de cribratge a contactes estrets

Coincidint amb la millora de la situació epidemiològica, Salut ha anunciat que habilitarà punts centralitzats per fer proves de detecció massiva als contactes estrets. Segons ha explicat el director de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, l’objectiu de la mesura és alliberar els centres d’atenció primària (CAP) perquè puguin recuperar l’activitat assistencial que no sigui de covid.

La vacunació avança a ritmes desiguals

Salut preveu començar el curs amb dos de cada tres majors de 12 anys vacunats contra la covid. Però la campanya de vaccinació avança a ritmes molt diferents. Segons les dades més recents, hi ha 32 punts percentuals de diferència entre els infants que han rebut la primera dosi de la vacuna al Gòtic, un 38 %, i els qui ho han fet a l’àrea bàsica de salut de CAP Sant Andreu, un 70,2 %.