xiringuito

L’Ajuntament no tanca la porta a avançar l’inici de la temporada dels xiringuitos de les platges de Barcelona. Així ho ha assegurat a ‘bàsics’ el president de l’Associació de Serveis de Temporada de les Platges de Barcelona, Israel Flores, després d’una trobada amb l’Ajuntament aquest dimarts a la tarda.

Els propietaris d’aquests locals del litoral barceloní han demanat al consistori començar la temporada un mes abans de la data que estableix la normativa, que per defecte és el Diumenge de Rams, que aquest any cau el 14 d’abril. En aquest sentit, els empresaris consideren que es tracta d’una norma “obsoleta”  i proposen regir-se per altres factors, com el temps.

Representants de l’Associació de Serveis de Temporada de les Platges de Barcelona, que aglutina 12 dels 15 xiringuitos de Barcelona, valoren positivament la reunió amb l’Ajuntament, que s’ha compromès a estudiar la proposta. Tot i això, a l’associació són conscients que aquest any no s’aconseguirà avançar gaire l’obertura, atès el poc temps que queda fins al 14 d’abril i que, a més, calen dues setmanes per muntar els xiringuitos. Tot i això, confien a poder-ho posar en pràctica de cara a la temporada de l’any vinent.

Més presència de la Guàrdia Urbana per combatre la venda ambulant

Flores ha lamentat que la temporada passada va ser “realment dolenta” a causa de la “competència deslleial dels venedors ambulants”. En aquest sentit, assegura que s’han reunit amb l’Ajuntament per activar un protocol conjunt per treballar directament amb la Guàrdia Urbana i que hi hagi més presència policial a la platja.

El president de l’associació que aplega els xiringuitos ha assegurat que els venedors ambulants s’han “professionalitzat” i que, fins i tot, es vesteixen de la mateixa manera que els cambrers dels locals de la platja per passar desapercebuts i confondre els clients.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista: Israel Flores, Associació de Serveis de Temporada de les Platges de Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/entrevista-israel-flores-xiringuitos-associacio-serveis-temporada-platges-barcelona//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Gots biodegradables als xiringuitos de Barcelona

Més enllà de la proposta d’avançament de l’inici de la temporada, l’Associació de Serveis de Temporada de les Platges de Barcelona també ha proposat a l’Ajuntament la utilització de gots biodegradables d’un sol ús als xiringuitos per tal de reduir la utilització del plàstic.

Per la seva banda, el consistori ha valorat positivament la proposta tot i que veu complicat aplicar-la aquest mateix any, però no descarta fer-ho de cara a la temporada que ve.