L’Espai de l’Immigrant considera que l’agent de seguretat privada que va agredir un suposat carterista a l’estació de metro de la Barceloneta va actuar per motius racistes. L’entitat nega que el noi sigui un furtador habitual -com sosté TMB- i denuncia que el vigilant de seguretat va actuar en “abús d’autoritat” i amb una “violència desproporcionada”, segons valora Adrián Ponce, membre de l’Espai.

Els fets van tenir lloc aquest dijous a la Línia 4 del metro, a l’estació de la Barceloneta, i els va difondre a través de Twitter el diputat al Parlament, Rubén Wagensberg. L’advocat de l’Espai de l’Immigrant, Guillem Bernat, diu que els vigilants de seguretat privada “estan extralimitant les seves funcions en l’espai públic” perquè, assegura, no tenen potestat per fer fora a ningú de les instal·lacions. Per això, insten l’Ajuntament a “prendre mesures” i a impartir “formació antiracista”, tant al seu personal com al personal subcontractat.

TMB ha explicat que estan revisant l’actuació amb les càmeres de seguretat de l’andana, malgrat que assegura que no hi ha motivació racista al darrere.

Agressions “sistematitzades i banalitzades”

L’entitat denuncia que l’agressió d’aquest dijous no és aïllada. De fet, recorden dos altres casos: el primer, a l’estació de Sants, en què un vigilant de Renfe va requerir de males maneres la documentació a un jove i, el segon, al vestíbul de plaça de Catalunya en què un grup de vigilants van colpejar un noi d’origen magrebí. En tots dos casos, Renfe els ha apartat.

Per l’Espai de l’Immigrant, això demostra que aquest tipus d’agressions són “sistemàtiques i banalizades” i per denunciar-ho han convocat una concentració aquest proper dilluns 15 d’abril a les 19 h davant la boca de metro de la Barceloneta.