Els 174 alumnes que estudien a les escoles Griselda de Sant Antoni hauran de buscar un altre centre de cara al curs vinent. Després de prop de 50 anys al barri de Sant Antoni, no tornarà a obrir portes al setembre. El motiu és bàsicament econòmic. La cooperativa de mestres que la va fundar no pot afrontar les despeses vinculades al lloguer i manteniment de la instal·lació. Es tracta d’una escola concertada, que actualment té nou cursos repartits entre infantil i primària (de P3 a 6è).

Preocupació entre les famílies

La preocupació principal de les famílies és com es farà l’assignació de places. Tot i que l’escola és concertada, actualment paguen una quota de 75 euros mensuals, i temen que el Consorci d’Educació els assigni centres més cars o que no siguin laics. Per tot plegat volen formular una queixa oficial al síndic de greuges.

El Consorci d’Educació garantirà l’escolarització de l’alumnat

Durant tot el curs, el Consorci d’Educació ha estat al corrent de les dificultats de l’escola i ara s’encarregarà d’ubicar els alumnes en altres centres educatius de la ciutat. Per això atendrà les famílies a la mateixa escola de manera personalitzada i en els propers dies les assessorarà en el procés de preinscripció. Les places s’assignaran d’acord amb les segones o successives opcions de les famílies (en el cas d’aquelles que han omplert el formulari de preinscripció). Hi ha 21 famílies que havien sol·licitat el canvi de centre. La resta dels 153 alumnes se’ls donarà l’opció que escullin entre les places vacants a la ciutat. Tot i això, el tancament arriba en ple procés de preinscripció i després que el consorci hagi modificat l’oferta inicial de places per atendre les demandes de les famílies de tota la ciutat.

Ja s’ha descartat la possibilitat que el centre s’aculli al nou decret llei que permet que les escoles concertades passin a ser de titularitat pública, ja que segons el consorci “no disposa de l’equipament adequat”.