L’escola de ball Bailongu celebra 30 anys a la ciutat. Per això, el centre ha organitzat Barcelona Balla, una jornada de balls gratuïta i oberta al públic a la Fabra i Coats. Els impulsors d’aquesta jornada del ball preveuen que unes 4.000 persones passin pel recinte per gaudir dels tallers i de les classes dirigides que s’hi fan durant tot el dia.

S’han habilitat dos espais d’una de les naus del recinte de la Fabra i Coats per celebrar el 30è aniversari de Bailongu. En un d’aquests espais s’ha fet una batucada durant la primera hora. Des de les 12 fins a les 22 h s’hi fan tallers i classes de ball dirigides d’estils diversos: des de bachata i salsa, passant per balls llatins i de saló. El segon espai està destinat al públic infantil i juvenil, que també pot gaudir de classes de ball i de tallers de treballs manuals i de maquillatge.

Maquillatge a la Fabra i Coats

Bailongu, una de les escoles de ball més antigues

Bailongu és una escola de dansa de més de 30 anys que es troba al passatge d’Utset, al barri de la Sagrada Família. És un dels centres més antics de la ciutat que es dedica al ball. Durant aquestes tres dècades, la direcció d’aquesta escola reivindica que el centre ha estat un dels principals impulsors del ‘boom’ del ball que es viu a Barcelona. Actualment hi fan classes 1.500 alumnes, però des de la primera de classe l’any 1989 el centre ha donat servei a 40.000 persones.