Ja fa deu anys que els Pallapupas celebren Un dia de nassos, una festa solidària per sensibilitzar sobre la importància de l’humor per millorar l’estat d’ànim dels nens malalts que estan hospitalitzats. Amb motiu d’aquest desè aniversari, l’entitat ha organitzat aquesta jornada, que ha conclòs amb una activitat especial: una xocolatada popular a la plaça dels Somnis del Tibidabo.

El moment clau de la jornada ha estat quan els pallassos han bufat les espelmes d’un immens pastís de xocolata amb un 10 gegant per commemorar l’aniversari d’Un dia de nassos. Diversos espais d’oci de Catalunya han cedit entrades als Pallapupas perquè les puguin vendre a meitat de preu i destinar els beneficis als hospitals. “Això ens permet continuar amb la tasca que fem amb els malalts”, explica Angie Rosales, directora i fundadora d’aquesta organització.

Els Pallapupas: 19 anys fent riure els infants hospitalitzats

Els Pallapupas és una organització sense ànim de lucre, formada per actors professionals que ajuden les persones que es troben hospitalitzades a millorar el seu estat d’ànim. La tasca d’aquests pallassos es remunta al 2000 i actualment arriba a uns 65.000 beneficiaris a Catalunya, sobretot a infants hospitalitzats.

En els últims anys també actuen amb adults diagnosticats amb càncer, gent gran i persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental. Angie Rosales assegura que tots els malalts, també els adults, mereixen rebre humor.

“Hem trencat l’estigma que un pallasso només fa riure un nen, sinó que ho fa amb qualsevol persona que es troba en una situació difícil perquè ells tenen claríssim que res ni ningú els robarà un moment de felicitat en un procés de malaltia.”

A banda dels pacients, els pallassos ajuden els familiars a superar aquests moments i també el personal d’infermeria i mèdic per facilitar la seva feina assistencial a 12 hospitals catalans.