Entrada del Gimnàs Social Sant Pau

Els membres de la cooperativa del Gimnàs Social Sant Pau respiren “una mica més tranquils” després de la pròrroga que els ha donat la Seguretat Social per poder eixugar el deute de 50.000 € i evitar l’embargament de les instal·lacions. Segons ha explicat Jordi Bordas, membre de la cooperativa, a ‘El matí de Barcelona’, no s’ha fixat una data límit però el pagament es podria ajornar fins a un mes. La incertesa sobre el futur del gimnàs, que dona servei a 900 persones sense recursos, havia aturat el procés d’inscripció de socis nous, però ara això ha canviat. Bordas ha demanat als ciutadans que s’apuntin al Sant Pau “a fer esport i a fer solidaritat” amb la resta de barcelonins.

El Gimnàs Sant Pau tindrà dos patronats

Els responsables del Sant Pau creuen que, un cop pagat el deute amb les aportacions de les entitats i també de la Generalitat, s’ha d’elaborar un pla de viabilitat per garantir el futur de la instal·lació. Aquest pla ha d’incloure el pagament del 50 % de la quota per part de les entitats que hi deriven persones i que poden assumir aquesta despesa. “Hem assumit que 900 persones no pagaven quan algunes venien derivades per entitats que sí que podien pagar”, recorda Bordas. De fet, algunes d’aquestes entitats ja s’han compromès a aportar-hi 30.000 € per liquidar el deute contret fins ara amb la Seguretat Social, que, sumat al deute amb proveïdors i treballadors, ascendeix a 150.000 €.

Una altra de les mesures que es vol posar en marxa és la creació de dos mecanismes de control, un patronat econòmic i un de social. El patronat econòmic estarà format per totes aquelles entitats que aportin més de 10.000 €/any i servirà per supervisar la gestió econòmica i l’estat dels comptes. Pel que fa al patronal social, en formaran part aquelles entitats que derivin al gimnàs més de 100 persones cada any.