(ACN) La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home com a presumpte autor d’un delicte d’estafa que es feia passar per entitats financeres per accedir de forma fraudulenta a la banca en línia de les seves víctimes i fer-se bizums en benefici propi.

Víctimes de diferents ciutats espanyoles

La investigació es van iniciar arran d’una denúncia d’una veïna de Vitòria el mes de març del 2022. La dona va rebre un missatge al mòbil, aparentment procedent del seu banc, en què s’informava que una operació per import de 500 euros havia estat retinguda per motius de seguretat. El text incloïa un enllaç al qual, seguint les instruccions, l’afectada va accedir per verificar la seva identitat. Poc després va descobrir que tot havia estat un engany.

Els investigadors de la Brigada de Policia Judicial d’Àlaba van determinar que el sospitós, una vegada aconseguia les claus de les seves víctimes, es feia transferències a si mateix mitjançant el sistema Bizum. D’acord amb la policia, l’home també va sostreure prop d’un miler d’euros a ciutadans de València i Màlaga, als quals també va estafar.  

Tan bon punt els agents van constatar que el sospitós vivia a Barcelona, es va traslladar la informació a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Finalment se’l va detenir i posar a disposició judicial