Els tanatoris del grup Mèmora a Barcelona, és a dir, quasi totes les sales de vetlles a la ciutat, restringiran a partir d’ara l’accés al públic a les seves instal·lacions. Es tracta d’una mesura adoptada enmig de l’estat d’alarma per coronavirus i respon a la necessitat de garantir la salut de les famílies i de les persones que hi treballen.

Vetlles de mitja hora únicament per a negatius en coronavirus

Des del grup Mèmora han assegurat a betevé que, ara per ara, únicament es permet vetllar les persones difuntes que hagin donat negatiu en la prova del coronavirus als seus tanatoris. En aquests casos només podran accedir-hi quatre persones, que hauran de mantenir una distància entre elles prudencial per evitar possibles contagis i s’hi podran estar un temps de 30 minuts com a màxim. Tenint en compte que actualment no es poden celebrar cerimònies, la companyia oferirà la possibilitat d’organitzar-ne un cop acabi l’estat d’alarma. Fins fa poc l’empresa Mèmora oferia aquest servei per “streaming”.

En el cas dels positius en les proves del coronavirus, no es permetrà vetllar els difunts ni fer cerimònies. En el cas de l’únic tanatori que la companyia Áltima té a Barcelona, es recomana que hi vagi el mínim nombre de persones possibles en cas de vetllar la persona difunta negativa en coronavirus.