L’Ajuntament ha reforçat en un 30 % el conjunt de programes d’àpats per a persones vulnerables des de l’inici de la crisi pel coronavirus. Del repartiment diari de 3.700 àpats se n’han passat als 4.800. Els programes inclouen diferents serveis, com els àpats a domicili, els àpats en companyia i els menjadors socials, que passen a lliurar-se envasats o en carmanyola i a consumir-se a les llars. L’objectiu d’aquest serveis és proporcionar una alimentació equilibrada i saludable a persones que podrien tenir dèficit d’alimentació. Segons la regidora de Salut, Gemma Tarafa, l’Ajuntament “continuarà tirant endavant” aquest serveis perquè els veïns que ho necessitin tinguin l’alimentació garantida.

Suspesos els àpats en companyia

Aquest servei per a persones grans en situació de fragilitat que proporciona alimentació adequada i un espai relacional,  no es pot realitzar per motius sanitaris. Els Serveis Socials municipals entreguen els àpats en carmanyola per consumir a les llars. S’han passat de servir uns 1.000 àpats a 1.300.

1.550 àpats a domicili

El servei d’àpats a domicili ha passat de servir-ne 1.200 a uns 1.550. Aquest servei està adreçat a persones que no poden preparar-se el menjar o necessiten ajuda per fer-ho, a persones que no tenen suport social o familiar, que tenen problemes de mobilitat o que tenen un habitatge sense condicions necessàries per cuinar.

Reforç dels menjadors socials

Els menjadors socials, dirigits a persones amb necessitat i persones sense llar, s’han reforçat, en alguns casos amb serveis de carmanyola, i han passat d’atendre unes 1.500 persones cada dia a unes 1.950. En paral·lel, el govern municipal ha anunciat tres iniciatives d’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat.