Els usuaris del Centre Ocupacional Taller Estimia han ideat un tampó per ajudar els alumnes de l’escola d’educació especial Jeroni de Moragas en el seu dia a dia. L’estri conté una cinquantena de símbols que els nens i nenes poden estampar per tal de comunicar-se. El projecte s’ha dut a terme de manera simultània a l’Ateneu de Fabricació de les Corts i el Taller Ocupacional Estimia.

Ajudar els nens i nenes amb necessitats especials

Les dues entitats s’han posat en contacte gràcies a l’Ateneu de Fabricació de les Corts, que ja ha dut a terme altres projectes de fabricació específics per a persones amb discapacitat . Des del taller ocupacional van agafar el repte de dissenyar un estri que permetés als nens i nenes amb dificultats en l’electroescriptura comunicar-se més fàcilment a l’escola. Segons el Néstor Aparicio, terapeuta ocupacional del taller, la idea era que els alumnes de Moragas poguessin estampar una cinquantena de símbols i es va pensar que un tampó era una molt bona idea. A més, s’han ideat mànecs intercanviables perquè els nens i nenes els puguin utilitzar en funció de les seves necessitats i també plaques diferents per a cada símbol de manera que no cal tenir cinquanta tampons diferents.

Un projecte fet a l’Ateneu de Fabricació de les Corts

Per a fer-ho possible s’ha utilitzat la impressora 3D del taller ocupacional i la talladora làser, uns estris de l’Ateneu de Fabricació de les Corts , que ja s’han fet servir en altres projectes d’inclusió, per exemple, adreçats a visibilitzar la comunitat LGTBI.

Un tampó doblement inclusiu

Es tracta d’un projecte doblement inclusiu, ja que els nois i noies del taller ocupacional han hagut de posar-se en la pell de les persones amb discapacitat per entendre quines eren exactament les seves necessitats. De moment, els educadors de Moragas han trobat molt útil el segell. El següent serà perfeccionar els diferents tampons per acabar provant l’estri amb els nens i nenes de l’escola.