Ja hi ha data perquè l’edifici de l’antiga Cooperativa Obrera Popular El Siglo XX , ubicada al carrer de Ginebra número 24 de la Barceloneta, sigui un equipament públic polivalent. Fons municipals han indicat que s’espera que abans de l’estiu del 2023 pugui ser una realitat. La reivindicació dels veïns de la Barceloneta per recuperar aquest espai es remunta a l’any 2007.

De cooperativa a equipament cultural

A l’actualitat el districte de Ciutat Vella treballa per enllestit tots els tràmits administratius necessaris. El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha fet públic el calendari de les obres. “Tindrem el projecte bàsic abans de l’estiu d’aquest any i calculem que puguem començar obres passat l’estiu del 21. Per tant, ara el que estem fent és l’avantprojecte, projecte bàsic i, a partir d’aquí, tots els tràmits administratius corresponents”.

Lluita dels veïns de la Barceloneta

La reivindicació veïnal d’aquest edifici es remunta el 2007 i es va revifar el 2013 arran d’un incendi que va tenir lloc a l’interior de l’immoble. Llavors les entitats es van mobilitzar per obtenir de l’Ajuntament el compromís d’adquirir l’immoble, que va passar a mans municipals el 2017

Els usos de l’antiga cooperativa, de planta baixa més tres, es van acordar a través d’un procés participatiu.