hospital-clinic-15-231020

El País Valencià ha registrat la primera víctima mortal per coronavirus a l’estat. Es tracta d’un home, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, que inicialment es va creure que havia mort d’una pneumònia “d’origen desconegut”. El pacient va ingressar a l’Hospital Arnau de Vilanova – Llíria i va morir el 13 de febrer. El seu cas s’ha detectat després d’una investigació retrospectiva, segons ha indicat la Generalitat Valenciana.

Aquesta informació s’ha confirmat després que el Ministeri de Sanitat ha recomanat a diversos clubs esportius, entre d’altres el València CF i el València Basket, jugar els seus compromisos a porta tancada en els enfrontaments de competició europea contra equips italians de la zona de risc.

10 casos a Barcelona i 18 a Catalunya

Aquesta mort eleva el nombre de positius a 160 al conjunt de l’estat, després que aquest dimarts a la tarda hi ha hagut comunitats autònomes que n’han confirmat algun més. Una ha estat Catalunya, que eleva el nombre de contagiats a 18, els darrers a Barcelona i Viladecans. A la ciutat, aquest positiu és el desè, un turista estatunidenc de 38 anys que va arribar a la ciutat el 28 de febrer. L’home, que està en estat lleu, havia viatjat a Milà, on es creu que va contreure la malaltia.