Una cinquantena de persones han ocupat l’hostal que hi ha al bloc Rosa de Foc, a la ronda de Sant Pere, 56, pel desallotjament imminent d’un pis on hi viuen quatre joves a la mateixa finca, aquest dimecres. El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic ha explicat a través de les xarxes socials que la propietat de l’edifici va guanyar un judici contra els ocupants que hi havia a la finca. Arran de la decisió judicial, ara hi ha un ordre de desallotjament sense data ni hora per fer fora aquests joves. Els activistes han ocupat l’hostal per pressionar la propietat perquè ofereixi pisos socials a dues famílies vulnerables. Finalment, els Mossos d’Esquadra han entrat a l’hostal i han fet fora els ocupants després d’una hora a l’interior.

Després el grup de persones s’ha dirigit al carrer de Comtal per fer una protesta a les portes de l’establiment que regenta el fill del propietari de la Rosa de Foc.

El sindicat explica que des que es va ocupar aquest edifici, ara fa cinc mesos, la propietat els n’ha intentat fer fora extrajudicialment i denuncia la “violació de domicili, fortificació dels espais comuns de la finca, intimidacions dels sicaris…”. Segons el sindicat, dels tres pisos, la propietat en va desocupar dos de “forma il·legal barrant-los el pas i canviant-ne el pany”.

betevé ha intentat contactar amb la propietat de l’edifici -grup d’empreses Murzuc, SL, amb seu a Vic- però la companyia no ha volgut donar cap explicació sobre el cas.

 

L’edifici ja es va desallotjar l’octubre de 2019

El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic va ocupar tres pisos d’aquest edifici l’octubre del 2019. Tres dies després hi va haver un primer intent de desallotjament a la ronda de Sant Pere, 56, i es va poder aturar. Llavors els ocupants van denunciar que no hi havia una ordre judicial al darrere i que dies més tard la propietat va tapiar tres dels pisos que havien estat ocupats.