L’Associació de Veïns Dreta de l’Eixample continua les reivindicacions, iniciades fa quatre anys, per demanar a l’Ajuntament que compri el taller Masriera i el reconverteixi en un ateneu cívic i un teatre per al barri.  Jaume Artigues, president de l’entitat, ha confirmat que hi ha contactes amb diferents partits que tenen voluntat política per impulsar definitivament aquest canvi: “En alguns dels programes dels partits de govern està inclosa la possible adquisició, però com a entitats hem de seguir pressionant perquè es porti a terme en aquest mandat”.

Actualment, l’edifici es troba buit i en desús. Per aquesta raó, diverses associacions, entre les quals es troba la de Veïns Dreta de l’Eixample o Òmnium Cultural, han creat la Plataforma Masriera. Des de fa un any van iniciar una campanya de signatures i, fins ara, han aconseguit reunir-ne més de 2.000. A més, han creat una taula d’entitats a la qual de moment s’hi han sumat una vintena.

Patrimoni arquitectònic i cultural

L’Ajuntament cataloga el taller de Masriera com a patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat. El teatre és d’estil neoclàssic i presenta l’aspecte d’un temple antic. El va construir Josep Vilaseca a finals de segle XIX per encàrrec dels germans Masriera com a taller d’orfebreria, escultura i pintura.