Acampada de la plaça d'Universitat

Sorpresa a la plaça de la Universitat aquest dissabte al matí a primera hora quan diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra s’hi han acostat. Eren les 6.45 h quan els agents han fet un perímetre al voltant les tendes que hi ha a la plaça hi han procedit a identificar fins a un total de 117 persones. Entre aquestes persones els Mossos han trobat una persona que tenia un requeriment judicial que han procedit a detenir. Segons ha informat el cos policial, les identificacions es deuen al fet que és una concentració no comunicada i que suposa ocupar l’espai públic.  Aquesta acció arriba després de 18 dies de protestes.

I malgrat que les identificacions no estaven relacionades amb aquest fet, els agents han aprofitat l’ocasió per endur-se una trentena de tanques i un lavabo mòbil, que estan relacionades amb la denúncia d’una empresa constructora aquesta setmana per la desaparició d’aquest material.

L’acampada continua malgrat les dificultats

Des de l’acampada temen que aquestes identificacions siguin un pas previ a un possible desallotjament. Afirmen que ara que se’ls relaciona amb un possible robatori, que condemnen. Els Mossos d’Esquadra ja tenen competències per dissoldre la concentració i per això, asseguren estar previnguts per quan arribi el moment. Aquest dissabte a l’assemblea han discutit quins han de ser els primers passos si se’ls desallotja. A més, fan una crida a la gent perquè s’hi acosti i els ajudi a resistir.

Cal recalcar que després que l’acampada es dividís, aquesta està vivint els moments més complicats. Aquesta setmana, els acampats han assegurat que són davant d’una situació crítica després de les pluges que van caure dijous i que van inundar les tendes de campanya. A més, aquest cap de setmana el SEPC ha desconvocat la vaga indefinida a les universitats.