L’estació de Sants ha estat de nou escenari de les mobilitzacions en rebuig a la sentència del procés. Aquest dissabte, 16 de novembre, els CDR han fet una crida a bloquejar la infraestructura però un fort desplegament policial dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional els ho ha impedit.

Els CDR han demanat als manifestants que hi vagin amb roba còmoda i sense simbologia, i proveïts d’aigua i menjar. A les 11 h, una cinquantena de persones ha començat una seguda enmig del vestíbul i una hora després, a les 12 h, els agents els han començat a desallotjar i a treure’ls a l’exterior, on alhora hi havia una protesta paral·lela de gent que no ha pogut entrar a l’estació perquè un cordó policial no els ho ha permès.

Els agents també han impedit l’accés a les vies de Rodalies i de l’AVE, tot i que els manifestants tampoc han intentat acostar-se.

En un principi, s’han citat els ciutadans a les 11 h a diferents estacions de Renfe, però finalment la protesta s’ha concentrat a l’estació de Sants:

  • Sant Andreu Comtal
  • El Clot-Aragó
  • Passeig de Gràcia
  • Sants
  • Bellvitge
  • Plaça de Catalunya
  • Arc de Triomf
  • La Sagrera-Meridiana
  • Sant Andreu Arenal
14:23
   

Fins aquí el seguiment minut a minut

Gràcies per seguir la concentració dels CDR a través de btvnotícies. Fins aquí, el seguiment minut a minut. 

14:00
   

Els manifestants tallen el trànsit

Un grup de manifestants ha avançat fins al passeig de Sant Antoni, que passa pel costat de l’estació, i ha començat a tallar el trànsit per continuar amb la protesta.

13:56
   

El CDR desconvoca la protesta
Després gairebé tres hores de protesta, el CDR ha desconvocat l’acció a l’estació de Sants. Ho ha fet amb una piulada a Twitter en què ha assegurat que s’ha fet visible el bloqueig “total” dels cossos policials davant d’una “protesta no violenta”.

13:43
   

Moments de tensió durant la protesta a l’exterior

La protesta continua a l’exterior de l’estació de Sants i, segons ha pogut constatar un equip de betevé, s’hi ha sumat més gent a última hora. Passades dos quarts de dues, s’ha viscut un moment de tensió entre manifestants i policia que ha acabat amb el llançament d’objectes per part dels concentrats. Alguns han llançat ous mentre que d’altres els han tirat pintura i una llauna.

13:34
   

CDR torna a fer una crida per “blocar” ara l’entrada a l’estació

Els CDR han tornat a fer una crida a la mobilització a través de Twitter en què demanen més suport per “blocar” els accessos exteriors a l’estació de Sants. A la piulada asseguren que hi ha centenars de persones mobilitzades però que en calen més.

13:30
   

Continua la concentració a les portes de Sants Estació

Un centenar de persones continuen concentrades a l’exterior de l’estació de Sants, a la plaça dels Països Catalans, després que els Mossos han desallotjat el grup que protagonitzava una seguda a l’interior. A fora hi ha diversos furgons policials i un cordó d’agents que només permet l’accés a l’estació als passatgers que tenen bitllet.

13:09
   

Normalitat als serveis de Renfe

Tot i que la crida dels CDR era anar a l’estació de Sants per bloquejar-la, els manifestants no han intentat baixar a les vies i, en tot cas, diversos cordons policial impedien l’accés dels concentrats. Malgrat la protesta, Renfe ha assegurat que no s’ha alterat el servei de Rodalies ni tampoc el d’AVE i que els trens funcionen amb normalitat.

12:53
   

Restriccions als accessos de l’estació de Sants

Per impedir que els manifestants tornin a entrar a l’estació de Sants, els Mossos n’han restringit els accesssos de manera que només s’hi pot entrar per les portes de la plaça dels Països Catalans sempre que els passatgers portin bitllets, mentre que els usuaris que vulguin sortir de l’estació ho han de fer per la plaça de Joan Peiró.

Estació de Sants blindada

12:34
   

Desallotjada la seguda a l’interior de l’estació de Sants

Després d’una hora i mitja d’acció al vestíbul de l’estació de Sants, la policia ha desallotjat completament la seguda que estaven protagonitzant els concentrats. A l’exterior, però, hi continua havent un centenar de persones mobilitzades.

12:30
   

Protesta a l’exterior i cop de porra d’un agent dels Mossos

Les persones que els Mossos han anat desallotjant de la seguda les han portat a l’exterior de l’estació, on un centenar de persones s’ha concentrat amb crits de rebuig cap a la policia. Enmig d’aquesta situació hi ha hagut un moment de tensió que ha acabat amb un cop de porra d’un agent dels antidisturbis.

12:06
   

Els Mossos comencen a desallotjar els concentrats a Sants

Agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra han començat a desallotjar les persones concentrades a l’interior de l’estació de Sants. Els han anat traient un per a un, els fan sortir fora i no els permeten tornar a accedir al vestíbul. Mentrestant, a l’exterior hi ha un centenar de persones congregades i a les quals els Mossos els impedeixen l’entrada a l’estació.

11:44
   

La Policia Nacional controla els bitllets als passatgers que volen accedir a l’AVE

Agents de la Policia Nacional estan col·locats en línia davant dels controls de seguretat per accedir a les vies de l’AVE. Quan s’hi acosten passatgers, els mateixos agents els demanen el bitllet per comprovar que el tenen.

11:42
   

Fort desplegament policial a l’estació de Sants

Mossos d’Esquadra i Policia Nacional custodien l’estació de Sants, que s’ha convertit en l’epicentre de la concentració convocada aquest dissabte pels CDR. A l’interior del vestíbul hi ha una cinquantena de persones que demanen la llibertat dels líders independentistes empresonats i alguns d’ells han segut a terra. Al seu voltant, agents dels Mossos han fet un cordó policial per impedir que els manifestants accedeixin a les vies del tren.

11:21
   

Blindatge per evitar l’accés a les vies

Una vintena d’agents de l’empresa de seguretat privada Prosegur, que s’ocupen de controlar els accessos a les vies dels trens d’alta velocitat de Sants, s’han situat en línia, un al costat de l’altre, per impedir que els manifestants puguin accedir a les vies de l’AVE. De moment, la convocatòria dels CDR ha tingut poc impacte a Sants: al vestíbul de l’estació hi ha més periodistes, identificats amb les armilles taronges, que manifestants.

 

11:15
   

Escorcolls a alguns manifestants

Una de les nou estacions de Rodalies on s’han convocat concentracions és l’estació del Clot. Allà, hi han acudit d’entrada un grup reduït de sis persones que en arribar s’han trobat amb agents dels Mossos d’Esquadra, alguns d’ells vestits de paisà. La policia ha escorcollat les motxilles dels manifestants.

11:09
   

Tanquen l’accés de l’L3 del metro a l’estació de Sants
L’accés que uneix l’L3 del metro i l’estació de Sants ha quedat tancat a causa de la concentració dels CDR que s’hi han convocat. Els usuaris del metro que baixin en aquesta parada, per tant, hauran de sortir del suburbà per la boca que hi ha al carrer.

 

11:07
   

Els manifestants volen bloquejar l’estació de Sants

Els CDR han anunciat a través de Twitter que volen bloquejar l’estació de Sants. D’entrada, s’havien convocat concentracions en nou estacions de Renfe i ara demanen als manifestants que arribin a Sants amb trens de Rodalies.

10:50
   

Els CDR anunciaran una acció a les 11 h

Els CDR han fet una nova crida a mobilitzar-se aquest dissabte en nou estacions de Renfe per fer un “bloqueig total”. A les 11 h anunciaran el punt concret de bloqueig i insten tots els manifestants a concentrar-se en aquest indret.