L'antic taller dels Masriera es podria dedicar a equipaments. Abans, però, caldria que prosperés una modificació del Pla General Metropolità. Si s'aprova la construcció d'un hotel a l'edifici del Deutsche Bank, l'empresa compraria l'edificabilitat d'aquest edifici i d'altres. Els veïns no estan d'acord amb aquests tipus d'operacions. SERGI LÓPEZ-GRADO, president AV Dreta de l'Eixample "El Pla General Metropolità assigna un sòl a cada barri, en funció d'una sèrie de paràmetres que estan molt racionals i aquest sòl el volem per gestionar-lo nosaltres a l'Eixample." L'Ajuntament estudiarà les al·legacions per fer algun canvi en el projecte i buscar el consens necessari per dur-lo a terme. Si el projecte tira endavant, l'associació de veïns vol que sigui gestionat pel barri. SERGI LÓPEZ-GRADO, president AV Dreta de l'Eixample "Nosaltres també tenim molt poc espai en l'edifici on estem ara allotjats com a AV de la Dreta de l'Eixample, pensem que aquest edifici ha de ser una sala de barri i nosaltres hi hem d'estar, espai de barri, hi volem ser." Entitats i veïns ja han avisat que reivindicaran l'espai si es produeix la modificació. Una de les propostes és fer un dinar popular davant l'edifici per la Festa Major. En tot cas l'edifici s'hauria de restaurar. És d'estil neoclàssic, inspirat en un temple antic, i el va construir Josep Vilaseca a finals del segle XIX. El van encarregar els germans Masriera com a taller d'orfebreria, escultura i pintura.

El taller dels Masriera, que reprodueix un temple antic, actualment està en desús i fa uns anys havia donat servei a la Fundació Pare Relats. Si l’operació pactada per CiU i el PP es duu a terme, quedaria per a l’Ajuntament i s’hi podrien fer equipaments. Les entitats de la Dreta de l’Eixample en principi es van oposar a la permuta, però un cop el procés de modificació ha començat s’han avançat a l’aprovació definitiva per reivindicar l’espai per al barri. La modificació puntual del Pla General Metropolità també afecta terrenys edificables en dotacions privades al carrer de Ventallat, 44, als entorns dels Lluïsos de Gràcia.

L’Ajuntament, promotor de la modificació del Pla General Metropolità a instància de la societat KKH Property Investors, vol estudiar les al·legacions amb calma i introduir-hi canvis perquè es pugui aprovar. Entitats i veïns ja han avisat que reivindicaran l’espai si es produeix la modificació. Una de les propostes és fer un dinar popular davant l’edifici per la Festa Major.