El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha desconvocat la vaga indefinida a les universitats després de més de dues setmanes en marxa. Va arrencar el 29 d’octubre en rebuig de la sentència del procés però ara el sindicat aposta per portar el debat a les aules i convertir-les, així, en “espais crítics amb el context social”.

A través d’un comunicat que han publicat a les xarxes socials, el SEPC ha celebrat que van aconseguir el compromís de les universitats d’oferir l’avaluació única per aquells estudiants que volien mobilitzar-se i la suspensió de les classes durant la primera setmana de vaga indefinida.

També s’han referit al comunicat que van fer els rectorats per condemnar la sentència del 14 d’octubre i consideren que és un gest insuficient. Per això, en part, fan una crida a tornar a classe per portar el debat a les classes i que els centres educatius no restin aïllats del “context d’excepcionalitat que està vivint Catalunya”.

Al text, el SEPC també considera que comença un nou cicle en què els estudiants, han assegurat, seguiran sent un pilar fonamental de les protestes i animen a continuar amb una mobilització sostinguda.