L’Ajuntament de Barcelona ha reobert la zona de jocs del Parc de les Glòries després de dues setmanes tancat per la presència de rates. Durant aquest temps, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha desratitzat els entorns per eliminar la presència d’aquests rosegadors. L’arrel del problema es troba en un local abandonat proper a l’àrea infantil de la plaça, on s’hi acumulava molta brossa i l’Ajuntament hi va fer tasques de neteja. Després de recollir les deixalles, les rates que eren en aquell espai es van dispersar pels voltants.

Les obres i els solars abandonats propicien la presència de rates

“Vinc habitualment al parc i n’hem vist”, explica una veïna de la zona, que critica que Parcs i Jardins “fa molt que ho sabien i no ho han netejat”. En la mateixa línia, una altra mare reconeix que “a ningú li agrada que un nen petit es pugui trobar una rata” i assenyala que les obres dels entorns de la plaça de les Glòries afavoreixen la presència d’aquests rosegadors: “Amb tantes obres per aquí, aquestes coses passen”.

Confiança en l’Ajuntament

Algunes de les famílies que han visitat aquest dissabte la zona infantil del Parc de les Glòries ho han fet encuriosits per la reobertura. D’altres, en canvi, no se n’havien assabentat. “He vingut tranquil·la”, comenta una mare, i un pare afegeix: “S’ha fet el tractament i ho han tret. Estic tranquil”.