(ACN) El servei de jutjats que comunica els desnonaments ha informat l’Ajuntament de Barcelona que se suspenen tots els desnonaments a la ciutat. Així n’ha informat a través del Twitter la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, que espera que la mesura sigui “extensible a tot l’estat”.

A través d’una comunicació, el servei d’actes i execució civil dels jutjats de Barcelona ha indicat al consistori que la suspensió es mantindrà fins que les autoritats sanitàries no modifiquin les mesures de precaució establertes per la crisi de la covid-19. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat precisament aquest matí una carta al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per demanar la “urgència” de suspendre desallotjaments.

També aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la suspensió de diferents actuacions judicials a tots els partits judicials catalans després de rebre diverses sol·licituds per ajornar procediments i limitar l’accés de persones a les dependències judicials. El judici pel cas de la Guàrdia Urbana, en canvi, s’accelera per la crisi del coronavirus.