Estat Alarma Coronavirus

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s’ha posat a disposició d’autoritats i centres sanitaris per mobilitzar més professionals per tractar el coronavirus. L’ens treballa per localitzar infermers jubilats o d’altres àrees que puguin incorporar-se als equips actuals i ajudin a alleujar la càrrega dels hospitals. En un comunicat, assegura que està en contacte permanent amb el Departament de Salut.

Aquesta és una de les línies d’actuació que ha acordat la comissió de crisi de la covid-19 al COIB. Segons el text, una de les principals conseqüències de l’evolució de “la crisi sanitària” són els casos d’aïllament i contagi de professionals de la salut, i això “tensiona enormement el mateix sistema“. El col·legi afirma que “cal posar-hi tots els recursos per ajudar a pal·liar la situació”.

L’estratègia que han elaborat també inclou una línia directa per resoldre dubtes, neguits i necessitats dels professionals de la ciutat pel que fa al virus. El COIB atén totes les consultes a través del telèfon 649 5050 052 —en horari de 8 a 20 h, de dilluns a diumenge— i a través del correu electrònic coronavirus@coib.cat.