Nissan fàbrica

La planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona ha hagut de parar la producció per falta de subministraments d’un proveïdor clau. Es tracta de Triere, un fabricant de rodes, situat a Òdena, una localitat propera a Igualada, que no pot subministrar el material ja que la zona es troba sota confinament pel coronavirus. Aquesta és una de les mesures que el govern ha aplicat per frenar l’expansió de la covid-19 i que manté 70.000 persones a Igualada i tres municipis més aïllades.

L’empresa ha convocat d’urgència tot el comitè d’empresa per avaluar la situació i per valorar què passarà amb els 2.500 treballadors que operen a la cadena de muntatge de la fàbrica. La situació s’allargarà com a mínim fins dilluns, tal com fonts coneixedores de la situació han informat a l’Agència EFE.

Obrir un corredor?

En conferència de premsa, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha admès que s’està treballant per intentar obrir un corredor que faciliti l’arribada d’aquests subministraments a la planta de Nissan i que la fàbrica pugui continuar amb la producció.