El magistrat que presideix el judici pel crim de la Guàrdia Urbana ha explicat, abans de continuar amb l’interrogatori de l’acusada, que una vocal suplent té febre i l’han enviada a l’hospital. Davant d’això i tenint en compte la crisi del coronavirus, el jutge ha pres dues decisions: d’una banda, ha prohibit l’entrada de públic i el judici s’està fent a porta tancada. Només hi han deixat accedir els familiars de les parts.

D’altra banda, ha habilitat sessió aquest divendres a la tarda i el dissabte, 14 de març. Està previst que aquesta tarda comenci la declaració de l’acusat amb l’interrogatori de les acusacions i continuï demà contestant les defenses. Dissabte a la tarda, també estan previstes les proves documentals. Així dilluns, es podran fer els informes i les conclusions finals.ll

D’aquesta manera, el magistrat vol accelerar el final del judici per evitar que s’hagi de suspendre. L’article 47 de la llei del Tribunal del jurat només permet suspendre un judici cinc dies com a màxim. En cas que la suspensió hagués de ser superior, com podria ser per aquest cas del coronavirus, la llei obliga a tornar a començar el judici des del principi, fins i tot havent d’escollir un nou jurat i, això, la sala ho vol evitar.

L’estat d’alarma no afecta

L’estat d’alarma, que decretarà aquest dissabte el govern espanyol, no cancel·larà la sessió que hi ha prevista ni tampoc tot el judici. Segons fonts del TSJC, és una causa prioritària, ja que els dos acusats estan en presó preventiva. Per això, malgrat el decret de l’executiu, la vista oral continuarà en marxa a porta tancada.