Comencen les fotografies per a la novena edició del calendari solidari Bombers amb Causa, una iniciativa que pretén aconseguir finançament per a la investigació en malalties infantils. Des de principis de juny s’estan fent sessions fotogràfiques arreu del territori i aquest dissabte va ser el torn de Barcelona. L’espai escollit per a la sessió va ser el Parc de Bombers de Barcelona de Joan Miró.

El projecte té com a objectiu recaptar el màxim de diners per després poder finançar la beca de recerca Bombers amb Causa, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu. La beca té com a objectiu la investigació en malalties infantils i en projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió.

Calendari Bombers 2020

Els protagonistes: els infants

El centre d’atenció de les fotografies són els infants i joves de l’Hospital Sant Joan de Déu acompanyats per bombers. Per a l’edició del 2020 el fil temàtic escollit són els vehicles que usen els professionals. En el cas de la sessió de dissabte, els protagonistes van ser l’Alexia i el Xavier, infants de 6 i 7 anys, i el vehicle, una ambulància. Des de l’organització expliquen que la finalitat és destacar la complicitat dels infants amb el cos de Bombers d’una manera divertida. Un altre element que destaca l’organització és que la participació dels fotògrafs és desinteressada. Enguany professionals com Ariadna Creus, Anna Mas i Sara Cabarrocas seran els encarregats d’il·lustrar el calendari.

Calendari Bombers 2020

Última edició amb rècord

L’edició del 2019 va recaptar la xifra econòmica més alta: 81.494 euros, que es van utilitzar per finançar cinc investigacions diferents. Aquests van ser fruit del calendari (74.012,68 euros), de la Vertical de Montserrat (1.347,71 euros) i de la Cursa de Cercs (5.484 euros).