Cartell justícia concentració manada

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 18 anys i mig de presó dos dels tres homes que van violar en grup una menor —un dels individus va fugir i segueix en crida i cerca— durant la Festa Major del Carmel del 2015. Segons ha avançat el diari ‘Ara’, l’alt tribunal considera provat que dos dels tres acusats van perpetrar delictes contra la llibertat sexual, que hi van intervenir diverses persones contra una única víctima i que els fets es van dur a terme de manera conjunta.

En aquest sentit, de la sentència es desprèn que es tracta d’un delicte continuat d’agressió sexual amb penetració contra una menor —en el moment dels fets tenia 13 anys— i per això imposa 18 anys i mig de presó als dos homes, que no tenien antecedents penals.

Què va passar?

Segons prova la sentència a la qual ha tingut accés l”Ara’, els fets van passar la nit del 5 al 6 de juliol del 2015. La víctima, que llavors tenia 13 anys i estava tutelada per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), va sortir del centre d’acollida per anar a les festes del barri amb una amiga, també menor. Totes dues van veure cervesa i sangria i van fumar haixix i marihuana. En quedar-se soles, van aparèixer els tres homes, i van marxar cap al pis d’un d’ells.

Un cop a l’habitatge, l’amiga de la víctima es va adormir en una habitació, i mentrestant, en una altra cambra, els tres homes van colpejar la menor i la van violar. Ho van fer per la força: mentre dos dels homes subjectaven la menor, el tercer la penetrava. I ho van fer per torns. Després dels fets, dos dels acusats i el fugit van fer fora del pis la víctima i la seva amiga, un cop es va despertar pels crits que va sentir.

La sentència dona credibilitat al testimoni exposat per l’amiga de la víctima —ara té 17 anys— perquè va declarar amb fermesa i coherència i va descriure el pis on es va perpetrar la violació malgrat que els acusats van negar que les dues noies hi haguessin anat. Tanmateix, la resolució judicial considera provat que tant la víctima com la seva amiga no tenien cap motivació per actuar contra els condemnats, amb qui no mantenien cap relació i gairebé ni coneixien.

Similitud amb La Manada de Manresa

Aquesta sentència l’ha dictat el tribunal de la Secció 22 de l’Audiència de Barcelona, el mateix que ha de jutjar el cas de la violació múltiple de Manresa, que ha començat fa uns dies.