L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) col·labora per tercer any consecutiu amb el festival barceloní Brunch-in the Park, que se celebra cada diumenge a Montjuïc. L’objectiu principal és crear un espai lliure de masclisme i LGTBI-fòbia, sense agressions sexistes o discriminacions de cap mena. La gran reivindicació és gaudir del lleure sense tenir por. Per aquest motiu, han creat un programa ple d’actes des de la una del migdia fins a les set de la tarda. El punt d’atenció està sempre disponible per atendre qualsevol persona que necessiti ajuda.

No callem

El protocol No callem també col·labora amb aquesta iniciativa i té un procediment d’actuació molt marcat. Primer de tot, informen dels elements de prevenció de les agressions sexistes. Els membres de l’organització sempre estan pendents de detectar qualsevol intent d’agressió que pugui ocórrer i, en cas que passi, la seva principal tasca és rebre la persona i assegurar-se que estigui ben atesa. Al darrere hi ha un equip d’experts i un equip mèdic preparat.

Brunch electrònic

Observatori contra l’Homofòbia

El procediment d’actuació és exactament el mateix que el No callem. En termes de xifres, aquest any 2019 ja han passat 308 persones pel punt d’atenció. Els motius principals són demanar informació, agafar marxandatge (xapes, adhesius, tríptics, etc.), agrair la causa als membres i atendre persones que hagin patit qualsevol problema. Sempre que reben una persona afectada li busquen un espai tranquil i calmat per tal que es pugui explicar. Tot seguit, els serveis mèdics i de seguretat s’encarreguen de continuar el procediment. Sempre respecten la decisió de la víctima. A més, aquest any han posat especial atenció en les persones transsexuals.

Pròxima actuació

Els membres de l’Observatori contra l’Homofòbia ja han començat a treballar en un nou protocol per establir al metro i lluitar contra les agressions al transport públic.