Centenars de persones han participat en la 26a edició del “Mullat per l’esclerosi múltiple”, que ha omplert 650 piscines de tot Catalunya: una xifra rècord des que van començar ara fa un quart de segle. La campanya busca sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia crònica que afecta el sistema nerviós i pot provocar problemes en l’equilibri, la parla i la visió.

El moviment s’ha estès per tot Catalunya i els banyistes que s’hi han sumat han pogut comprar articles solidaris com samarretes i tovalloles. Els diners recaptats -esperen obtenir al voltant de 300.00 euros fins al setembre- aniran destinats a programes i teràpies que millorin els problemes físics i psicològics que provoca la malaltia en els 11.000 pacients que hi ha al territori català.

La campanya ha posat el focus en els “símptomes invisibles” de l’esclerosi múltiple: el dolor, la depressió, la fatiga i la disfunció sexual. Segons la Fundació Esclerosi Múltiple, aquests són “els menys tractats però els més incapacitants, ja que influeixen fortament en la qualitat de vida dels pacients”. A l’acte d’enguany, celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta, hi han volgut participar diferents personalitats de l’àmbit polític, social i cultural, com és el cas del president de la Generalitat Quim Torra, el conseller d’Interior Miquel Buch (que pateix aquesta malaltia), les actrius Lloll i Anna Bertrán, Alba Florejachs, Àlex Casanovas i la cuinera Ada Parellada.