Furgoneta dels Mossos d'Esquadra a Sants durant la Festa Major

Els sindicats policials han convocat una manifestació el proper 23 d’octubre per reivindicar el “respecte” i la “dignitat” dels Mossos d’Esquadra i les policies locals. La protesta arriba després de diversos episodis d’agressions contra agents aquest estiu durant les intervencions en macrobotellades.

A les Festes de la Mercè van haver-hi aldarulls les nits de divendres i dissabte, mentre que a la Festa Major de Sants, un grup de persones va llançar objectes a la línia policial durant el desallotjament del Parc de l’Espanya Industrial. Escenes que també s’han vist fora de Barcelona i que des dels sindicats diuen estar-ne farts. Reclamen als representants polítics una condemna pública de la violència perquè no són casos aïllats.

No són casos aïllats, portem setmanes amb aquests atacs sense precedents”
Albert Palacio, portaveu d’USPAC

10 sindicats dels Mossos i quatre de policies locals han signat un manifest en què demanen reunir-se urgentment amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per abordar el que anomenen una “situació de crisi”. Per això, han convocat la protesta del 23 d’octubre, que sortirà a les 18.30 h davant del Parlament de Catalunya i avançarà fins a la plaça de Sant Jaume.

Una protesta oberta a tota la ciutadania

Es tracta d’una manifestació oberta a tota la ciutadania i, de fet, els sindicats estan en contacte amb associacions de comerciants, veïns i hotelers perquè s’hi sumin en cas que considerin que la seguretat pública de Catalunya està en perill.

En un comunicat, els sindicats SAP-Fepol, USPAC-Uscop, SPC, SME, CAT-ME, SEIME-Fepol, SICME, AFITCME i SEI dels Mossos i Sicpol, SFP-Fepol, SAPPL i Sapol dels cossos locals denuncien la instrumentalització constant que els partits polítics fan dels cossos de seguretat.