Diferents sindicats d’habitatge i membres d’Arran han ocupat la seu d’ERC a Barcelona, situada al carrer de Calàbria, per exigir la retirada dels antiavalots del desallotjament del Bloc Llavors, al Poble-sec, al carrer de Lleida. Denuncien que aquesta situació vulnera l’acord entre els republicans i la CUP quan no fa ni 24 hores de la presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

Els concentrats en el desallotjament del Bloc Llavors s’han intentat afegir a la tancada de la seu d’ERC. Han fet una marxa des del Poble-sec fins al carrer de Calàbria, però abans d’arribar-hi els han aturat els Mossos d’Esquadra.

En un primer moment, els ocupants han assegurat que no marxarien de la seu d’Esquerra fins que Aragonès no retirés els antiavalots del desnonament del Poble-sec. Finalment, però, a les 11 h han decidit sortir de la seu dels republicans. En aquesta decisió hi ha influït la mediació dels diputats d’ERC Lluís Salvadó i José Rodríguez. El compromís del partit ha estat no identificar cap de les persones que aquest dimarts al matí han ocupat la seva seu. Segons han explicat els activistes, els diputats també s’han compromès a “deixar en res” les identificacions policials que s’han fet fins ara en accions en defensa del dret a l’habitatge.

Els manifestants que han ocupat la seu d’ERC denuncien la presència dels agents dels Mossos a l’edifici desallotjat, tot i que els tres joves afectats “posseïen l’informe de vulnerabilitat pertinent, que garanteix que no poden ser desnonats”.

Els sindicats d’habitatge asseguren en un comunicat que aquesta acció arriba “després de setmanes d’una violència policial i judicial sense precedents“, amb càrregues policials “desproporcionades”. Diuen que “la pilota està sobre la teulada dels republicans”, i els insten a triar entre retirar els antiavalots o començar el mandant “declarant la guerra al moviment per l’habitatge”.