Neix una campanya de conscienciació i recaptació de fons per a la investigació de la covid persistent. Es diu “No t’ho inventes” i l’ha posada en marxa la Unitat de Covid Persistent de l’Hospital Germans Trias i Pujol, “Can Ruti”, de Badalona. S’ha engegat un web en què hi ha tota la informació sobre la campanya i com participar-hi.

Els diners que es recaptin aniran íntegrament destinats a la recerca que es fa des de la Unitat de Covid Persistent de l’hospital que funciona des del juny del 2020, i està liderada per les doctores Lourdes Mateu (FLS i Germans Trias) i Marta Massanella (IrsiCaixa). La unitat està formada per un equip de diverses especialitats mèdiques, com les malalties infeccioses, cardiologia, neurologia, psicologia, dietètica i nutrició, pneumologia, rehabilitació, radiologia o reumatologia.

Segons Mateu, “des del primer moment la nostra prioritat ha estat estar al costat de les persones afectades i les seves famílies, perquè només des d’una perspectiva mèdica global podrem entendre la complexitat d’aquesta síndrome i ajudar els i les pacients“. Una de les pacients, Sílvia Soler, explica que posar-se a mans d’aquesta unitat és “un alè d’esperança”.

Les dades de més de 300 usuaris que estan atesos en aquesta unitat s’emmarquen en l’estudi clínic Cohort King, que servirà per obtenir més informació sobre aquesta malaltia i els protocols d’actuació per fer-hi front.