Samper

El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha estat clar quan li han preguntat sobre la seva responsabilitat en el dispositiu policial desplegat al desallotjament del Bloc Llavors, al Poble-sec. En ser entrevistat a Catalunya Ràdio, ha respost: “Soc conseller en funcions, per tant, és responsabilitat meva. Hi havia un munt de persones que impedien l’actuació de la comitiva judicial”.

Informes de vulnerabilitat que arriben tard

Per Sàmper, que afronta les darreres hores al capdavant del Departament d’Interior, el problema dels desnonaments no és el com actua la policia en darrera instància, sinó que no s’hagi pogut fer res abans per evitar els llançaments. En el cas del Bloc Llavors, per exemple, explica que ahir encara no tenien constància de l’existència de cap informe de vulnerabilitat per part dels tres joves que viuen en aquest immoble.

Els informes de vulnerabilitat no s’han d’entregar als Mossos d’Esquadra sinó molt abans i sovint apareixen després que apareguin els mossos
Miquel Sàmper

Sàmper considera, també, que s’ha estat fent molta feina per incrementar la mediació prèvia als desnonaments i s’ha mostrat convençut que el nou conseller, Joan Ignasi Elena, podrà avançar força en aquest sentit.

El regidor Marc Serra acusa Sàmper de mentider

En declaracions a Catalunya Ràdio, el regidor de Drets de Ciutadania i del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha assenyalat que l’informe de vulnerabilitat d’un dels ocupants del Bloc Llavors “existeix i fa mesos que està al jutjat”. Serra ha acusat el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, de mentir.

El regidor del govern de Barcelona ha defensat la tasca dels serveis socials municipals i del Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i/ Ocupacions (SIPHO). “Havien fet la feina i havien presentat l’informe de vulnerabilitat”, ha replicat després que Sàmper hagi instat les administracions a actuar abans. Serra ha indicat que el consistori està en contacte amb els nois de l’habitatge desallotjat del Bloc Llavors i ha assegurat que els oferirà un reallotjament temporal en espera que hi hagi un pis disponible.

Fonts municipals han explicat a l’ACN que abans de la suspensió del decret 17/2019 es va reclamar a la propietat del bloc del carrer de Lleida l’obligatorietat d’oferir un lloguer social i han confirmat que s’ha acreditat des de Serveis Socials la vulnerabilitat d’un dels casos. El jutge, però, finalment va rebutjar aplicar la moratòria, al considerar que no es complien requisits de vulnerabilitat.