Taxis i transportistes han protagonitzat aquest dimecres, 23 de març, una manifestació a Barcelona consistent en una marxa lenta. Ho han fet en protesta per l’encariment dels carburants. A les 10.30 h han sortit de la Terminal 1 de l’aeroport de Barcelona-el Prat en caravana cap al Parlament de Catalunya, el punt final de la manifestació, on han arribat tres hores després.

Segons els convocants, uns 1.500 taxis i vuit camions han circulat dins la marxa lenta. La Guàrdia Urbana ha reduït la xifra a 300 taxis i sis tractors. A les 11 h, la manifestació ha entrat per la Gran Via en direcció cap a la plaça d’Espanya i una hora més tard, la capçalera ha passat per la plaça de la Universitat. A les 12.50 h, els primers vehicles han arribat a l’Arc de Triomf i, cap a les 13.10 h, s’han aturat a les portes del Parlament. Un grup de portaveus hi ha entrat per reunir-se amb representants polítics.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha afirmat que el preu del carburant s’ha incrementat un 50 % i que el marge de benefici dels taxistes s’ha reduït molt. Davant d’això, demana ajudes directes al sector del taxi. Si aquest suport no els arriba, els taxistes amenacen de tornar omplir la Gran Via de taxis, com han fet en altres ocasions.

Objectiu: col·lapsar Barcelona

La marxa, convocada pel sindicat Élite Taxi té el suport de totes les associacions del taxi de l’AMB i té l’objectiu de col·lapsar la mobilitat a Barcelona en algunes vies clau, com la Gran Via i el passeig de Sant Joan. Quan la marxa lenta estava a punt d’accedir al túnel de la plaça d’Espanya, els manifestants han llençat una traca de petards i això ha generat un núvol de fum a la zona. Les botzines s’han sentit al llarg de les tres hores de recorregut.

Aquesta acció dels taxistes se suma a la resta de manifestacions previstes per a aquest 23 de març, una jornada reivindicativa contra la pujada de preus de l’energia. A més, aquest dimecres és un dia de protesta a l’ensenyament. El sector educatiu també ha convocat una manifestació a Barcelona.

Reunió amb partits al Parlament

En arribar al Parlament de Catalunya, els representants d’Élite Taxi s’han reunit amb els diferents grups polítics per expressar el malestar per l’increment del preu de la gasolina.

No és la primera vegada que el sector del taxi a Barcelona en general, i el sindicat Élite Taxi en particular, es mobilitza amb una marxa lenta. De fet, en els darrers mesos s’han repetit protestes contra els vehicles amb llicència de VTC.

Els transportistes en vaga se sumen a la protesta

La “caravana” de taxistes també té el suport dels camioners, que mantenen la vaga de transportistes i s’han afegit a la marxa amb els seus vehicles. Justament avui és el 10è dia d’aturada en protesta pel preu del carburant i aquesta setmana també van protagonitzar una marxa lenta per les dues rondes de Barcelona.

A la tarda hi ha prevista una manifestació unitària convocada per sindicats, associacions veïnals i consumidors. La marxa arrencarà a les 18 h des de la plaça d’Urquinaona sota el lema “Frenem els preus. Evitem la pobresa”.