Els sindicats d’educació demanaran una moratòria d’un any abans de posar en marxa l’avançament del curs escolar al 5 de setembre que proposa la conselleria d’Educació. “Per la part sindical el consens és total”, assegura Cristina Martín, secretària d’ensenyament de la Federació de Serveis Públics d’UGT. Apunta que en la reunió del Consell Escolar d’aquest dilluns a la tarda, demanaran al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que “com a mínim” l’avançament del calendari s’ajorni un any per poder-ho negociar i consensuar amb totes les parts implicades.

Reunió sindical abans de la trobada amb Cambray

Els sindicats d’educació s’han reunit aquest matí per preparar la reunió amb el conseller Cambray. Després de la trobada, la secretària general de la Federació d’Educació de CCOO, Teresa Esperabé, ha explicat a betevé que “una cosa tan important com el calendari s’ha de discutir”. Creu que tan important és la millora de la qualitat i l’equitat de l’educació com les condicions de treball dels professionals. Esperabé, a més, insisteix que sense diàleg seguiran demanant la dimissió del conseller.

El govern es manté inamovible

Fins ara, però, les pressions dels sindicats no han fet cap efecte, i ni la tancada dels sindicats a la seu del departament d’Educació, ni l’anunci de cinc jornades de vaga al març, han fet canviar d’opinió el govern. En les últimes hores, tant el conseller d’Educació, com també la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han assegurat que no faran marxa enrere.