escola, classe buida

El Consell Escolar de Catalunya es reuneix aquest dilluns a la tarda en un ple extraordinari per debatre la proposta del Departament d’Educació davançar l’inici del curs escolar el 5 de setembre. El ple ha estat convocat pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en plena polèmica sobre el canvi del calendari, i després que els sindicats hagin anunciat cinc dies de vaga aquest mes de març contra aquesta mesura.

El president del Consell Escolar, Jesús Viñas, espera que es debati “amb profunditat” la proposta de calendari escolar del departament i que en la reunió “tothom s’escolti”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Viñas no ha volgut valorar la polèmica generada i s’ha limitat a dir que ha fet arribar a la conselleria el malestar que s’havia generat. El Consell Escolar pot fer un dictamen sobre la proposta de calendari escolar feta per la conselleria, però aquest no és vinculant.

El govern insisteix que no farà marxa enrere

Tot i la reunió del Consell Escolar, el govern insisteix que no farà marxa enrere en la decisió d’avançar el curs escolar. Així ho ha assegurat en una entrevista a TV3 la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que creu que la trobada servirà per “acostar posicions”. “Moltes persones agraeixen aquesta decisió valenta”, ha assegurat. En la mateixa línia també s’ha expressat el conseller d’Educació que assegura que el nou calendari no afecta els drets laborals dels docents. En canvi, els sindicats es queixen de manca de diàleg i consideren que ara com ara, no és factible començar el curs escolar abans“.