El sindicat SAPOL de la Guàrdia Urbana es posarà en contacte amb l’Ajuntament aquest diumenge per demanar que es prenguin mesures contra els aldarulls i “la violència extrema” que s’han produït en el marc de les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél.

La policia local comparteix el malestar que han manifestat sindicats dels Mossos d’Esquadra, que asseguren que se senten desemparats. Des del sindicat SAPOL asseguren que els partits polítics, “lluny de fer una condemna o una crida a la calma”, el que fan és “incentivar encara més els grups violents, que estan cada vegada més forts al carrer”.

Denuncien amenaces a policies

El portaveu del sindicat SAPOL de la Guàrdia Urbana, Jordi Rodríguez, ha assegurat que el que els preocupa més és el caire de les darreres protestes. Afirma que “no tenen res a veure amb les llibertats d’expressió”. “Això no és una qüestió de drets, fa més de dos mesos que s’està promovent una lluita contra la policia. Estan intentant cercar, sense motiu, enfrontaments amb la policia per intentar causar lesions importants“, ha afegit.

La solució ha de venir donada per un canvi polític i de legislació””
Jordi Rodríguez, portaveu del sindicat SAPOL

Aquest diumenge, des del sindicat, han explicat que es posaran en contacte amb el gerent municipal i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Volen apel·lar les institucions perquè els polítics “prenguin algun tipus de mesura contra aquest tipus de violència cada vegada més extrema”. Així doncs, consideren que la solució ha de venir donada per un “canvi polític i de legislació”.

Rodríguez ha denunciat, també, que a través de les xarxes socials alguns agents han arribat a rebre amenaces de mort i ha denunciat manca de suport institucional.