Barcelona ha viscut una altra nit d’aldarulls (i ja en són quatre) després d’una protesta contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. Com altres jornades, aquest divendres la mobilització ha començat amb una concentració pacífica a la plaça de la Universitat, però després s’ha dispersat per diversos carrers del centre. La nit s’ha acabat amb almenys dos detinguts a Barcelona, barricades de contenidors cremant, botigues saquejades, sucursals bancàries vandalitzades i moltes destrosses a la Rambla, on s’ha produït un enfrontament entre la Guàrdia Urbana i un grup de manifestants.

Després de sortir de la plaça de la Universitat, la marxa ha passat per la via Laietana, on hi ha la Prefectura Superior de la Policia Nacional. Aquí, els manifestants han cridat a favor de la llibertat de Hasél i s’han vist els primers contenidors cremant. Més tard, els manifestants han continuat avançant fins a Pla de Palau, on han fet barricades amb contenidors en flames.

En aquesta zona, alguns grups d’encaputxats han vandalitzat seus de diferents bancs com el BBVA, el Santander o Caixabank. Hi han trencat els vidres i en alguns hi han entrat. En alguns punts, veïns de finques properes han intentat dissuadir-los sense èxit llançant-los galledes d’aigua.

Grups escampats i saqueigs a comerços

Els manifestants s’han escampat llavors en diverses direccions, utilitzant sovint carrers estrets. S’han vist barricades en diversos punts del centre (com al carrer de Fontanella) i també hi ha hagut destrosses en diferents establiments comercials.

S’han detectat saqueigs en botigues d’El Triangle, a la plaça de Catalunya, i a la botiga d’esports Decathlon de Ciutat Vella, situada al carrer de la Canuda. Precisament en aquest establiment esportiu ja s’hi van produir saqueigs durant les protestes per les mesures anticovid el mes d’octubre passat.

Cadires cremant en una barricada a la Rambla

Destrosses a la Rambla

Un dels punts on s’ha concentrat la tensió en aquesta quarta nit d’aldarulls ha estat la Rambla. Alguns manifestants han començat a trencar les jardineres del passeig, fer barricades amb les cadires de bars i restaurants i a llançar objectes contra la comissaria de la Guàrdia Urbana. Llavors, s’ha produït una càrrega policial.

Almenys dos detinguts

Els Mossos d’Esquadra han informat de dos detinguts a la ciutat, un dels quals acusat d’atemptat contra agents de l’autoritat i l’altre per desordres públics a la Rambla.

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona s’han atès dues persones en els disturbis d’aquest divendres.