En el quart dia de manifestacions en contra de l’empresonament del raper Pablo Hasél, un equip de betevé ha tornat a parlar amb els manifestants que participen d’aquestes mobilitzacions i amb alguns dels portaveus de les entitats que se sumen a les convocatòries.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha convocat la manifestació d’aquest divendres al matí, s’ha sumat a la convocatòria del vespre. La portaveu sindical, Anna Clua, ha explicat que “davant de la ràtzia que estem patint, cal que els estudiants siguem la punta de llança i demostrar que estem al peu del canó“.

Un sentiment compartit per altres manifestants, que destaquen que “hem de seguir al carrer encara que passin els dies” perquè, diuen, “el que porta a la victòria és que cada dia seguim amb la lluita“.

Altres, que s’estrenen en la mobilització aquest divendres, expliquen que “no havia decidit sortir fins ara, després de veure la violència policial“. Expliquen que s’han decidit mobilitzar perquè “en el moment en què una amiga ha passat por o una altra que anava amb crosses ha hagut de fugir de la policia, es converteix en quelcom personal“.

La generació de les dues crisis

Una de les característiques d’aquestes mobilitzacions és l’edat del participants: persones molt joves.

La portaveu del SEPC, Anna Clua, ho atribueix al fet que el jovent “són la generació de les dues crisis“, la del 2008 i ara la de la covid-19. Un segment de població que descriu com a “frustrada, insatisfeta i abocada a la precarietat“. I atribueix el grau de les mobilitzacions al fet que “no tenim res a perdre“.