L’alcaldessa, Ada Colau, en una compareixença des de l’Ajuntament per fer balanç de les protestes que, des de dimarts, s’estan vivint a Barcelona per demanar l’alliberament del raper Pablo Hasél, ha llançat un missatge a la ciutadania: “Els aldarulls no són la solució”. Colau ha subratllat que “són èpoques complicades i que la ciutadania té molts motius per manifestar-se”, però ha afegit que criminalitzar la protesta i derivar-la en destrosses “només acaba afectant veïns i comerciants” de la ciutat.

La batllessa també ha dit que el dret a la manifestació “és fonamental” i que és necessari que “tothom el pugui exercir amb seguretat”. Ara bé, ha demanat no confondre la llibertat d’expressió amb la violència als carrers. Ahir a la nit l’alcaldessa ja va fer una primera valoració a través de les xarxes socials. Colau va subratllar que la llibertat d’expressió “no justifica la violència”.

Crida als partits per consensuar solucions

Colau ha fet una crida a tots els partits i institucions per consensuar de forma unida solucions i respostes a aquesta problemàtica. Ha dit que és urgent que es torni a la calma. Ha afegit, a més, que l’empresonament de Hasél és una vulneració greu de la llibertat d’expressió i ha demanat que la via més ràpida per treure’l de la presó és l’indult. Ha explicat que Unidas Podemos, des del Congrés dels Diputats, ja treballa en aquesta via, però que necessita el suport dels socialistes.

Reobrir el debat dels projectils de foam

“No pot ser que vagis a manifestar-te i perdis l’ull”. L’alcaldessa s’ha mostrat contrària a l’ús dels projectils de foam en les protestes i ha lamentat profundament l’incident del primer dia d’aldarulls, quan una noia de 19 anys va perdre el globus ocular després de rebre l’impacte d’un d’aquests projectils. Ha assenyalat que és indispensable reobrir el debat sobre l’ús d’aquest tipus d’arma: “Cal eliminar aquests projectils o bé limitar-ne l’ús”, ha dit.