L’endemà de les destrosses a la Rambla provocades per alguns manifestants durant la quarta nit d’aldarulls a Barcelona ha indignat els comerciants i veïns d’aquesta via emblemàtica, que també diuen estar angoixats. Des de l’entitat Amics de la Rambla, Pau Bosch ha lamentat els fets ocorreguts i ha demanat als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que actuïn de manera preventiva, “i no tan reactiva”, per evitar que es comencin a incendiar contenidors i a “trencar-ho tot”. De fet, ha assegurat que un grup reduït de manifestants va actuar amb “total impunitat” durant els aldarulls: “Van estar actuant durant 30 o 40 minuts amb total impunitat. No va haver-hi cap intervenció policial i es van posar en risc els nostres edificis i també la nostra estimada Rambla”, ha advertit.

Bosch ha empatitzat amb els motius de les mobilitzacions i diu que entén que hi hagi “cert malestar”, no només per l’empresonament de Pablo Hasél, sinó també per la crisi del coronavirus: “Entenem que hi hagi descontentament. Ha estat un any dur, la gent jove té molts problemes per socialitzar i per trobar feina, és una generació que no veu cap futur i veu els polítics sense valors, però no pot ser la violència extrema provinent d’un reducte petit”, s’ha queixat.

Guardar les jardineres i mobiliari mòbil de les terrasses per evitar més destrosses

Una de les imatges d’aquest dissabte al matí a la Rambla ha estat la de jardineres a la calçada, tombades, i alguns vidres trencats en els negocis. Des d’Amics de la Rambla han recordat als comerciants que el pla especial que regula aquesta via no permet que hi hagi mobiliari al carrer quan el bar o restaurant és tancat. Per això, davant la situació viscuda aquesta setmana, ha fet una crida als restauradors: “Durant un any hi ha hagut molta restauració tancada que continua tenint el mobiliari al carrer durant les nits. Demanem que les jardineres i tot el que siguin elements mòbils es puguin moure”, ha dit Bosch.

L’Ajuntament eleva a 128.000 euros els costos de les destrosses de divendres

Després de l’avaluació dels equips tècnics municipals, l’Ajuntament ha elevat els costos de les destrosses de divendres a la nit a 128.000 euros en total. En el cas de la Rambla, juntament amb Pla de Palau i el carrer de Pelai, es va veure afectat gairebé un quilòmetre de paviment i reparar-lo val 60.000 euros. També es van cremar 23 contenidors, que suposa un cost de 34.500 euros, mentre que el servei de neteja, de recollida de residus i la retirada de contenidors s’eleva a 33.500 euros.