L’Ajuntament ha retirat mig miler de contenidors de les zones on aquest dissabte a la tarda s’han convocat mobilitzacions en rebuig a l’empresonament de Pablo Hasél, com a la Vila de Gràcia o al districte de l’Eixample. També s’han retirat dels carrers propers a casernes policials, com la de la Guàrdia Civil, ubicada a la travessera de Gràcia.

Concretament, els serveis de neteja s’han endut 544 contenidors a petició dels Mossos d’Esquadra, segons han detallat fonts municipals. Es tracta d’una actuació preventiva després que els últims quatre dies les protestes hagin acabat amb aldarulls, barricades i crema de mobiliari urbà. Per informar els veïns, s’han penjat cartells als portals on s’explica que és una retirada provisional dels contenidors.

El regidor de l’Eixample, Jordi Martí, ha dit que el dret a la manifestació és “sagrat”, però no la crema de contenidors. En una piulada a Twitter, Martí ha llançat un missatge similar al de l’alcaldessa Ada Colau, en què ha fet una crida a l’organització dels diferents poders públics per “calmar la situació”.