solar, tanca, tàpia,
Solar del futur CAP del Fort Pienc

El Servei Català de la Salut i l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona han formalitzat l’acord que permetrà construir el CAP Fort Pienc, que els veïns d’aquest barri reclamen des de fa temps. El centre d’atenció primària s’ubicarà a la cruïlla entre el carrer de Nàpols i la Gran Via de les Corts Catalanes, segons el conveni signat pels responsables d’ambdues institucions.

El futur equipament disposarà de 2.600 m² de l’immoble, situats a les plantes baixa i primera, on es preveu la construcció del CAP. El centre tindrà 41 consultes, sala de tractament d’emergència, boxs d’extracció i sala de grups i educació sanitària, a banda d’espais comunitaris, espais per a professionals i àrea d’instal·lacions.

És un dia molt important per a la salut i per a la ciutat de Barcelona“, ha afirmat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comellas, després de la rúbrica del conveni. També ha reconegut que la construcció d’aquest CAP era una notícia molt esperada, perquè “l’atenció primària necessita noves prestacions” per poder posar-les “a disposició dels usuaris i dels professionals“.

Descongestionar el CAP Passeig de Sant Joan

La construcció del CAP Fort Pienc permetrà descongestionar el CAP Passeig de Sant Joan, que actualment té una població assignada de prop de 30.000 habitants. El tancament del CAP Carles I, al carrer de la Marina, des de l’inici de la pandèmia, ha provocat una saturació encara més important d’aquesta infraestructura, on es van derivar bona part dels pacients i dels professionals.

Davant d’aquesta situació, i en espera que es construeixi el nou CAP Fort Pienc, el 15 de març es va optar per ampliar provisionalment el centre del passeig de Sant Joan amb un annex assistencial, situat en un interior d’illa, al número 18 del carrer d’Alí Bei. L’entrada en funcionament d’aquest espai, amb dues plantes i nou consultes, ha permès descongestionar l’atenció primària al barri i tenir un espai separat per als pacients de covid-19.