Plaça de baro viver

(ACN) La fiscalia demana 27 anys de presó per als dos acusats per la mort a trets d’un jove a la plaça Baró de Viver de Barcelona, el 22 de desembre del 2018. Aquella nit, la víctima va sortir de casa a passejar i els dos acusats es van dirigir cap a ell. La dona va donar una arma de foc al seu marit, que va disparar dos trets contra la víctima –un al cap i un al tòrax- i li va causar la mort.

730.000 euros d’indemnització

El ministeri fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i un altre de tinença il·lícita d’armes, ja que cap dels dos acusats tenia llicència per tenir una arma del calibre 38 especial.

A banda de l’ingrés a presó, reclama una indemnització de 730.000 euros per a diversos membres de la família del mort.

La fiscalia també demana que no puguin acostar-se a menys de 1.000 metres al domicili de la família de la víctima, ni als seus llocs de feina, així com tampoc establir-hi comunicació verbal, telefònica o telemàtica durant 10 anys. La fiscalia assegura que la víctima “no va tenir cap oportunitat de defensar-se de l’atac rebut”.

Els veïns van calar foc a casa del presumpte homicida

Els fets van generar diversos incidents al barri, ja que un grup de veïns va entrar a la casa del que consideraven l’homicida i hi van provocar un foc. També es van fer manifestacions per reclamar justícia per a la víctima. Finalment, els dos acusats van ser detinguts a Roquetas de Mar (Almeria) un mes després. El judici, amb jurat popular, començarà el proper dilluns, 12 d’abril.